Als je op het eerste oog de Ninja Assassin ziet denk je misschien dat je naar een monitor kijkt. De Ninja Assassin is meer dan alleen een monitor, het is namelijk een externe recorder. Een externe recorder is veelal in staat om het beeld in hogere kwaliteit op te nemen dan dat je eigen camera dat kan.

Features waar wij het meest enthousiast over zijn:

– Opnames in 1080P 60 FPS en 4K 30 FPS
– Hoge kwaliteit PRORES en DNxHD codecs
– Monitor LUT’s

Afbeelding Atomos Ninja Assassin op bureau

Wanneer gebruiken we de Ninja Assassin graag?

Met behulp van de Ninja Assassin kunnen we meer uit onze systeemcamera’s zoals de Sony A7s en de A6500 halen. Met name bij de A6500 geeft dit enorm veel beter beeld. De codecs waarin opgenomen wordt comprimeren het beeld minder zwaar, daardoor blijft er ook na het bewerken van je beeld meer van het beeld intact.

Een van de eerste video’s waarbij we zowel met de A7s als met de A6500 filmde was de video voor The Livingtons waarbij GRLBND op bezoek was. Hierbij zette we onze A7s op een kleine jib. De A7s werd vervolgens via de HDMI uitgang aangesloten op de Ninja Assassin, met name om het af kunnen kijken op het scherm. De tweede camera was de A6500, de lichtere camera van de twee op een Ronin-M gimbal. Achteraf bekeken we het resultaat.

Voorbeeld van opname: ga met de muis over het plaatje heen om het verschil te bekijken.

Voorbeeld van opname: gecropped beeld.

Naast de recorder functies heb je wanneer je de Ninja Assassin gebruikt ook direct een groter afkijkscherm. De monitor functies zoals focus peaking, zebra’s en de optie om als overlay weer te geven hoe het beeld er met een bepaalde LUT uit zou komen te zien zijn handig en duidelijk.
Links naar video’s uit <portfolio>
Wanneer gebruiken we de Ninja Assassin liever niet?

De Ninja Assassin maakt gebruik van Sony NP-F970 batterijen. Dit zijn flink dikke batterijen en dat zo’n dikke batterij achteruit uitsteekt maakt de Ninja Assassin wat onhandig en zwaar. Wanneer je hem via een magic arm aan een shoulderrig vast maakt heb je de kans dat doordat het zwaartepunt ver uitsteekt het armpje los draait. Dan klapt de Assassin in een keer om. Dit komt heel onhandig over. Wij maken vaak gebruik van een extra armpje met een grijpkop om ervoor te zorgen dat de recorder nergens heen kan.

That’s it!
Ninja Assassin.